Aile Bakanlığı’nın Hukuk Hizmetleri Müdürü, Narin Güran duruşmasını anlattı: Çay içerek sanıkları dinleyenler…

Meclis Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nda Sunum Yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Özge Aydiş Toy ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara, Meclis Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu’nda sunum yaptı.

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Özge Aydiş Toy, kadın ve çocuklara yönelik suçlarla ilgili 6284 sayılı kanun kapsamında hızlı müdahale süreçleri başlattıklarını belirterek, “Müdahil olduğumuz ceza davası sayısı 60 bin 645. Sadece 2024 yılında 20 bin 283 davaya müdahil olduk. Bakanlık olarak takip ettiğimiz davaların yüzde 51,26’sı bu kapsamda yer almaktadır” dedi.

ÇAY İÇEREK SANIKLARI DİNLEYENLER…

Avukat Tol, Diyarbakır’da Narin Güran davasının ilginç olduğunu belirterek, duruşmada çay içerek sanıkları izleyen yüzlerce insanın şaşırtıcı olduğunu söyledi. Davanın zorluğuna dikkat çeken Tol, duruşmanın dönüm noktası olduğunu ifade etti.

‘AİLE PERSONELİMİZİ KÖYE ALMADI’

Aile ve Sanıkların davranışları hakkında konuşan Toy, Güran ailesinin etiketlenmesine karşı olduklarını belirterek, köydeki çocukların durumu hakkında mahkemeden tedbir kararları aldıklarını ancak ailelerin baskıları nedeniyle uygulamada zorluklar yaşadıklarını dile getirdi.

‘AİLE VE SANIKLARDAN RİCA ETTİM’

Toy, duruşma sırasında ailelerden ve sanıklardan çocuklarla görüşme izni talep ettiklerini ve mahkeme kararlarını uygulamada zorluklar yaşadıklarını söyledi. Artık aynı köye giderek çocukların durumlarına danışmanlık hizmetleri verilebildiğini belirtti.

‘2080’DE 5 KİŞİDEN 1’İ ÇOCUK OLACAK’

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara, TÜİK rakamlarına göre 2023 yılında çocuk nüfusunun 85 milyonluk nüfusun 22 milyon 206 bin 34’ünü oluşturduğunu belirterek, 2080 yılında ise her 5 kişiden sadece 1’inin çocuk olacağına dikkat çekti. Bu durumun toplum ve nüfus yapısını olumsuz etkileyeceğini vurguladı. (DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir